Creatief Recycle Center

Expositie

Wat kun je met een oude fietsband, kapot servies of een losse knoop? Weggooien of je gebruikt het om iets nieuws mee te maken. Hoe? Dat leer je in het Creatief Recycle Centrum (CRC).

Workshops

In het CRC van het Welzijn College leren studenten hoe ze met restmaterialen nieuwe voorwerpen of kunst kunnen maken. Het CRC is een initiatief van docenten Louise Lammers en Margreet de Goei. Sinds 2008 geven zij workshops als onderdeel van de lessen beeldende vorming.

crc
"Onze studenten ervaren in de workshops hoe zij met 'gratis te vergaren materiaal' kunnen werken, én hoe ze dat kunnen doen met de kinderen op hun basisschool of BSO. Dit is de pedagogische doelstelling. We maken bijvoorbeeld mozaïek van oud servies. Oude lapjes krijgen een nieuw leven als onderdeel van een kunstwerk."

Recycling en duurzaamheid

Studenten Sociaal Werk, Pedagogisch Werk en Onderwijsassistent leren op deze manier om op een andere manier creatief te zijn met materialen die eigenlijk al afgeschreven zijn.  Op deze manier geven de studenten automatisch het belang van recycling en duurzaamheid aan de kinderen met wie ze werken door.  Niet alleen studenten van Welzijn College, maar ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen de workshops volgen.

Expositie

Alle kunstwerken en voorwerpen die gemaakt worden, staan uitgestald in het CRC en op de afdeling Welzijn. Zo leveren de kunstwerken van studenten weer inspiratie voor anderen op.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: