Creatief Recycle Center

Wat kun je met een oude fietsband, kapot servies of een losse knoop? Weggooien of je gebruikt het om iets nieuws mee te maken. Hoe? Dat leer je in het Creatief Recycle Centrum (CRC). Hier worden schone industriële afvalmaterialen verzameld en gepresenteerd. Maar ook gewone restmaterialen die in elk huishouden te vinden zijn.

Workshops

In het Creatief Recycle Centrum van het Welzijn College leer je als student hoe je met restmaterialen nieuwe voorwerpen of kunst kunnen maken. Het Creatief Recycle Centrum is een initiatief van docenten Louise Lammers en Margreet de Goei. Sinds 2008 geven Louise en Margreet workshops als onderdeel van de lessen beeldende vorming.

crc
"Onze studenten ervaren in de workshops hoe zij met 'gratis te vergaren materiaal' kunnen werken, én hoe ze dat kunnen doen met de kinderen op hun basisschool of BSO. We werken met papier en karton, blik, plastics, textiel; allemaal materialen die anders weggegooid zouden worden."

Duurzaamheid

De workshops benadrukken het hergebruik van materialen, want we vinden het belangrijk dat je hierover leert tijdens je opleiding. Als student ervaar je het belang van recyclen door echt zélf met de materialen aan het werk te zijn. Op jouw beurt geeft jij dit weer door aan de kinderen van de basisschool of BSO waar je stage loopt, want ook voor kinderen is dit een belangrijke boodschap, we moeten zuinig zijn op onze aarde.

Beeldende vorming

De materialen staan fraai gesorteerd op kleur en materiaal in het atelier. Daarnaast is er doorlopend een expositie van gemaakte kunstwerken, die weer inspiratie bieden aan nieuwe makers.

Elke workshop belicht een ander aspect van beeldend werken: kleur, vorm, lijn, compositie… Door de materiaalkeuze te beperken, verleiden we studenten tot verrassende prestaties. Zo willen wij de kwaliteit versterken van het beeldend onderwijs op basisscholen en in de kinderopvang.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: