Expertisecentrum Kritisch Denken

Kritisch denken is wat anders dan kritiek leveren. Kritisch denken is nodig om goed te kunnen oordelen. In alle opleidingen kunnen kritische denkvaardigheden getraind worden. Het Expertisecentrum Kritisch Denken onder leiding van Daan van Riet helpt daar bij.

Daan is docent Burgerschap, afgestudeerd in Filosofie en behaalde in 2017 de tweede plek in de landelijke verkiezing 'leraar van het jaar' (georganiseerd door de onderwijscoöperatie). 

Over ons

Sinds cohort 2016 is Kritisch Denken een verplicht onderdeel van het curriculum in het mbo onderwijs. Om dit gerichter vorm te geven is ROC Midden Nederland in juni 2017 gestart met het inrichten van het expertisecentrum Kritisch Denken. Onze diensten zijn overigens niet exclusief voor colleges van ROC Midden Nederland. Wij kunnen ook externe partijen bedienen.
Lees meer

Kenniskring

Met de kenniskring willen wij dat docenten, ontwikkelaars en werkveld elkaar ondersteunen en inspireren. Wij willen kennisdeling en ontwikkeling van kritisch denken in het onderwijs een impuls geven. Hiervoor delen wij artikelen en organiseren wij vier keer per jaar een bijeenkomst.
Lees meer

Tools

In de toekomst worden er specifieke vaardigheden van studenten verwacht. Het platform Toekomstklas wil de brug slaan tussen theorie en praktijk. Op hun website kan iedere onderwijsprofessional zijn lessuggesties, werkvormen en ideeën rondom toekomstgericht onderwijs vinden, plaatsen en delen! ​
Lees meer

NIEUWS - Conferentie 16 mei 2018

Samen met museum Boijmans van Beuningen organiseren wij op woensdag 16 mei 2018 een conferentie in Rotterdam. Raak geïnspireerd door lezingen van filosofen en pedagogen en doe mee met hun interactieve workshops. Maak kennis met een aantal kant en klare onderwijsprogramma's en ervaar hoe dit zou kunnen werken in de praktijk. 'Kritisch denken' is het uitgangspunt; de link zal worden gelegd met kunst, burgerschap en een vakgerichte benadering. 
U bent van harte uitgenodigd, maar dient zich wel vooraf aan te melden via deze link. Vol = Vol en de deelname is gratis. 

Miniconferentie Kritisch Denken - foto Fred Ernst

Samenwerken of meer weten?

Dat kan! Graag zelfs, samen maken we het onderwijs elke dag een stukje beter. Dat kan alleen samen.
Mail ons met je vraag of verzoek
"Onze studenten hebben recht op goede denkvaardigheden. Docenten kunnen hen dat bieden." 
- Daan van Riet, projectleider Expertisecentrum Kritisch Denken

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: