Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Welzijn College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Zorg en welzijn - zij instromers
11 mei 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Van taxichauffeur naar verzorgende: overstap naar loopbaan in zorg wint sterk aan populariteit in regio Utrecht

Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in Amersfoort en Utrecht zien groei in aanmeldingen voor zij-instroomklassen in zorgfuncties. Morgen - 12 mei - is het de 'Internationale Dag van de Verpleging'. Extra aandacht voor de zorgbranche lijkt relevanter dan ooit, zeker nu het personeelstekort in de zorg tot een nieuw hoogtepunt is gestegen. Voor ROC Midden Nederland dé aanleiding om zij-instroomklassen te starten. Aan interesse gelukkig geen gebrek. “We zijn zelf ook enorm verrast. We krijgen mensen uit heel Nederland, zowel met als zonder zorgervaring, die zich bij ons als zij-instromer melden.”

Afbeelding

v.l.n.r. Tanja Hofland, Jessica Jager en Karien Postel
15 april 2021
ROC Midden Nederland
Welzijn College

ROC Midden Nederland en de Bibliotheek Eemland tekenen samenwerkingsovereenkomst

Extra aandacht voor voorlezen binnen de opleidingen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en Onderwijsassistent

Donderdag 15 april ondertekenden Tanja Hofland (Afdelingsmanager van het Welzijn College bij de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland) en Karien Postel (Programmamanager bij de Bibliotheek Eemland) een samenwerkingsovereenkomst. Dankzij deze samenwerking zal er binnen de opleidingen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en Onderwijsassistent meer aandacht komen voor voorlezen.

Afbeelding

Hoe ziet de ideale Pedagogisch Medewerker eruit?
29 maart 2021
ROC Midden Nederland
Welzijn College

‘We hebben elkaar hard nodig als het gaat om het vernieuwen van het onderwijs’

Tijdens de tweede werkveldbijeenkomst voor de opleiding Pedagogisch Werk vinden de collega’s uit het werkveld en de onderwijsontwikkelaars van Welzijn elkaar in het samen vernieuwen en doorontwikkelen van het onderwijs. Samen buigen zij zich over de vraag hoe de ideale pedagogisch medewerker eruit ziet. Vanaf schooljaar 2021-2022 krijgen de studenten onderwijs via herkenbare beroepsthema’s uit de praktijk.

Afbeelding

Welzijn College en Kans 2 bundelen de krachten
24 maart 2021
Bedrijfsopleidingen
Welzijn College

Welzijn College en Kans 2 bundelen de krachten

En ontwikkelen samen nieuwe modules voor pedagogische professionals die nog beter willen worden in hun vak. Met actuele casuïstiek, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de praktijk. Uiteraard flexibel; met een ideale blend van e-learning en (online) lessen en vanuit de ervaring van de deelnemers.  De modules worden afgerond met een officieel Mbo-certificaat.

Afbeelding

V.l.n.r. Lieke Verhagen, Lisette Karssenberg, Ronald van Elst, Ingrid Dirksen en Frank van Nispen
27 januari 2021
Welzijn College

‘We worden meer wendbaar en spelen beter in op de wensen vanuit het werkveld en ‘een leven lang ontwikkelen’

Bij de opleidingen Pedagogisch Werk en Onderwijsassistent werken docenten in ontwikkelteams aan de flexibilisering van het onderwijs. In gesprek met ontwikkelaars en docenten Ingrid Dirksen, Ronald van Elst, Frank van Nispen, Lisette Karssenberg en Lieke Verhagen vertellen zij over de aanpak bij Welzijn, de impact op het onderwijs en de student en hoe zij hierin samenwerken met de praktijkinstellingen.

Afbeelding

Werkveldbijeenkomst Welzijn voor Onderwijsassistent
22 januari 2021
ROC Midden Nederland
Welzijn College

‘Mooi aan het vak Onderwijsassistent is dat je deze passend kunt maken aan de behoefte van de groep’

Woensdag 13 januari kwamen zeven onderwijsinstellingen bijeen met de onderwijsontwikkelaars van Welzijn Amersfoort en Utrecht. Doel van de bijeenkomst was verdieping op te halen bij deze strategische partners op de beroepsthema’s binnen het vernieuwde onderwijs voor de opleiding tot Onderwijsassistent (OA). Belangrijke thema’s die aan bod kwamen, waren: Passend onderwijzen, didactische vaardigheden en het ontwikkelingsgericht begeleiden van de student richting Onderwijsassistent.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: