Ga toch fietsen!

studenten welzijn college met client reinaerde

Een lift in een riksja naar de plek waarvan je dacht dat ‘ie onbereikbaar was? Het stadion van je favoriete club FC Utrecht misschien? De stagiairs van Plein373, het leerwerkbedrijf van het Welzijn College, fietsen je er gewoon naar toe.

In samenwerking met vrijwilligersorganisatie ‘Fietsen alle jaren’ fietsen onze studenten de buurtbewoners en cliënten van Reinaerde naar bijzondere plekken of nemen ze je mee voor een mooie en gezonde tour door Utrecht. Het gaat om beleving en in gesprek komen, samen een fijne middag op stap naar plekken waar mensen normaal gesproken niet (meer) zelfstandig kunnen komen, aldus Sigrid Hagen - Programmaleider Plein373.

Met Yassine naar de Galgenwaard

Op woensdag 17 april ging de eerste echte wens in vervulling. Yassine wilde dolgraag naar de Galgenwaard, het stadion van zijn favoriete voetbalclub FC-Utrecht! Yassine wist natuurlijk niet dat er stiekem een afspraak was gemaakt met het Sport College van ROC Midden Nederland dat gevestigd is in Stadion Galgenwaard. Vanuit hun schoolgebouw kijk je recht in het stadion. Het team van de club is daar levensgroot vereeuwigd op een muur en er is een heus graslokaal. In dit graslokaal heeft Yassine ook nog de wedstrijd opdrukken gewonnen.

Yassine in stadion galgenwaard bij sport college ROC Midden Nederland
Yassine in stadion Galgenwaard en Sport College ROC Midden Nederland

Fietsen Alle Jaren
Iedereen die een ritje wil maken of iemand kent die dat graag zou willen kan bellen met Fietsen Alle Jaren Utrecht, tel. 06-81876018 of mailen naar: utrecht@fietsenallejaren.nl.
De ritjes zijn gratis, maar niet bedoeld om boodschappen te gaan doen of naar de dokter te gaan. In de riksja is plaats voor 2 passagiers. Voor meer informatie : www.fietsenallejaren.nl

Plein 373 – Wijkleerbedrijf Vondellaan
Plein373 is onderdeel van het Wijkleerbedrijf van ROC Midden Nederland en organiseert evenementen, activiteiten en workshops met een maatschappelijk thema. Deze thema’s zijn verbonden aan het werkveld van Social Cultureel Werk en Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Co-creatie is hierbij onze ‘mind set’. Samen met partners uit het werkveld en de regio creëren we onderwijs en leervormen voor onze studenten die maatschappelijk relevant én actueel zijn.

24 april 2019
ROC Midden Nederland
Welzijn College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: