Studenten Welzijn College ontmoeten koningin Máxima bij start Art Camp mbo

Opening Art Camp mbo door koningin Máxima

Koningin Máxima bracht woensdag 13 maart een bezoek aan Art Camp mbo. Tijdens de start van dit nieuwe initiatief leerden aankomend onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers hoe ze kunstvaardigheden kunnen inzetten in het onderwijs en de opvang.

In totaal 60 studenten namen deel aan diverse workshops, waaronder 20 studenten die de opleiding Onderwijsassistent volgen op het Welzijn College. In poppodium Hedon kwamen zij meer te weten over het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Het uiteindelijke doel is dat alle deelnemers op hun praktijkstage een culturele activiteit organiseren voor kinderen.

Gevoel uiten
Megan, student Onderwijsassistent op het Welzijn College, volgde de workshop dans en theater. Ze was heel zenuwachtig voor haar korte ontmoeting met koningin Máxima. ‘Ik denk dat ik wel mijn woordje heb kunnen doen. Ik wilde duidelijk maken dat wij de toekomst zijn en dat wij graag aan kinderen willen meegeven dat muziek en theater een manier is om je gevoel te uiten. Dat is belangrijk en veel jongeren en kinderen vinden dat nog lastig.’ Haar studiegenoot Daphne vult aan: ‘Als wij met plezier iets creatiefs doen met kinderen, kunnen we dit op een positieve manier doorgeven. Zo krijgen kinderen plezier in wat ze doen en krijgen ze zelfvertrouwen.’

Art Camp mbo is een initiatief van stichting Méér Muziek in de Klas, in samenwerking met ROC Midden Nederland, Noorderpoort en het Alfa College. Als erevoorzitter van deze stichting bezocht koningin Máxima deze eerste editie van kunstworkshops.

Fotocredits: Set Vexy / Nathan Reinds

14 maart 2024
ROC Midden Nederland
Welzijn College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: