Wijkleerbedrijf Ondiep

Het Wijkleerbedrijf Ondiep wordt geleid door, voor en met stagiaires van ROC Midden Nederland. De praktijkopleider zorgt voor de dagelijkse aansturing. Wij bieden onze diensten aan in de wijken Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd.

Onze stagiaires volgen allemaal een mbo-opleiding. Hierdoor kunnen we op allerlei soorten hulpvragen ingaan. We kijken vooral naar een match tussen de opdrachtgever en de stagiair(e). Stagiaires leren zowel bij particulieren als bij organisaties, waardoor ze verschillende facetten van het vakgebied leren kennen.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 16:30
Dinsdag 09:00 – 16:30
Woensdag Gesloten
Donderdag  09:00 – 16:30
Vrijdag  09:00 – 16:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Het Wijkleerbedrijf Ondiep is tijdens de schoolvakanties gesloten.

Inloopspreekuur
Donderdags van 09:30 t/m 12:00
Vrijdag van 13:00 t/m 16:00 uur

Bellen of mailen kan ook: 
06 40 66 05 69
wijkleerbedrijfondiep@rocmn.nl

Wat doen onze stagiaires?

Onze stagiaires zijn er voor mensen die hulp nodig hebben. Zij helpen bij huishoudelijke klusjes. Een gezellig praatje met een kopje thee of koffie hoort daar ook bij.

Stagiaires helpen ook bij wijkactiviteiten: in buurthuizen, zorgcentra, kinderopvang en bij sport en spelactiviteiten. We sluiten zoveel mogelijk aan bij vragen uit de wijk.

De stagiaire bereidt werkzaamheden voor en stemt af, maakt ruimtes gebruiksklaar, treedt op als aanspreekpunt, voert eenvoudige administratieve werkzaamheden uit, assisteert bij voorraadbeheer, draagt bij aan een veilige situatie, voert eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit en voert werkzaamheden uit gericht op voeding.

Begeleiding van de studenten

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd en geëvalueerd onder begeleiding van het Wijkleerbedrijf:

  • Maandags en dinsdags is de praktijkbegeleider Karima Abdel Laoui
  • Donderdags en vrijdags is de praktijkbegeleider Sari Reinikainen

Projecten

  • Bij de organisatie Vecht en IJssel, Lieven de Key starten we met het ondersteunen in de huiskamers bij het ontbijt, de koffie, de lunch en diverse activiteiten.

  • Bij Reinaerde ondersteunen we bij activiteiten en bij de lunch.
  • Bij welzijnsorganisatie Me‘kaar ondersteunen we bij de activiteitenclubs, de huiskamer van de wijk, bij beheer van de panden (toezicht, koffie/thee schenken, ruimtes klaar zetten etc).
  • Via de buurtteams, wijkverpleging en sociaal makelaars komen we bij verschillende particulieren thuis, jong en oud met verschillende ondersteuningsvragen.
“Omdat ik niet meer heel stabiel loop, durf ik niet meer alleen de straat op. Dankzij een stagiaire van het wijkleerbedrijf kan ik nu weer gewoon een keer naar de bibliotheek en is het ook nog gezellig!”
Bewoner Ondiep

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: