Wijkleercentrum Soesterkwartier

Als je kiest voor de flexopleiding Medewerker Helpende Zorg kun je ervoor kiezen je opleiding te volgen bij het Wijkleercentrum Soesterkwartier. De opleiding wordt aangeboden door ROC Midden Nederland, maar je leert en werkt direct in het midden van de praktijk. Zo doe je tijdens je opleiding veel praktijkervaring op.

"Ik kan dit iedereen aanraden!"

Wijkleerbedrijf Soesterkwartier

"Ik volg de opleiding 'Flexopleiding Medewerker Helpende Zorg bij Wijkleercentrum Soesterkwartier in Amersfoort. Ik vind het heel prettig om alles wat ik leer direct in de praktijk toe te kunnen passen. Je bent de hele dag in een omgeving waar je met veel verschillende soorten mensen werkt en continu dingen leert. Ik ben inmiddels zo gewend geraakt aan deze manier van onderwijs, dat ik mezelf niet meer in een gewone klas zie zitten. Ik kan dit iedereen aanraden!"

Wat doe je allemaal?

In het Wijkleercentrum Soesterkwartier in Amersfoort zijn de werkzaamheden voornamelijk gericht op ondersteuning, huishoudelijke zorg,  eenvoudige activiteiten en omgang met wijkbewoners die hulp nodig hebben. Je kunt ook bij organisaties, die in de wijk actief zijn, ingezet worden. Je werkt mogelijk samen met de andere stagiairs en eventuele andere hulp- of zorgverleners in de wijk. Met elkaar stem je de planning af en regel je de vaste werkzaamheden op het Wijkleerbedrijf. Hierbij heeft de wijkstagemakelaar de leiding.

Begeleiding 

Vanuit school is een vaste docent- begeleider betrokken bij de voortgang en beoordeling van jouw stage. Ook is er een docent en praktijkopleider aanwezig op het Wijkleercentrum om je te ondersteunen en af en toe mee te gaan de wijk in naar een cliënt.

Iets voor jou?

Ben jij praktisch ingesteld en een doener? Wil jij de theorie gelijk oefenen in de praktijk? Dan is het Wijkleercentrum écht iets voor jou!

De voordelen op een rij:

  • één locatie;
  • grote diversiteit aan stageplaatsen in de wijk; 
  • we werken en leren in kleine groepen, de docent als leercoach;
  • kleinschalig: je hebt maar twee docenten en één wijkstagemakelaar. In de les zitten 10 tot 12 studenten;
  • Werken aan werknemerschap vormt een belangrijk deel van de opleiding.

Aanmelden 

Ben je enthousiast? je kunt je gewoon aanmelden voor de opleiding Flexopleiding Medewerker Helpende Zorg. Geef dan tijdens je kennismakingsgesprek aan dat je interesse hebt in het volgen van deze opleiding bij het Wijkleercentrum Soesterkwartier. 

Meer weten?

Heb je interesse en/of heb je vragen? Stuur ons gerust een mail!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: